Dakplaten geïsoleerd beste prijs, grootste voorraad in Nederland

Dakplaten geïsoleerd beste prijs, grootste voorraad in Nederland. Geïsoleerde dakplaten zijn erg geschikt als dakbedekking voor loodsen, garages, magazijnen, tuinhuizen, stallen, bedrijfshallen en andere gebouwen waarbij dakisolatie gewenst is. Dit type dakplaat kan ook voor woonhuizen gebruikt worden maar vanwege het industriële karakter kiest men hier minder vaak voor. Geïsoleerde dakplaten worden ook wel sandwichpanelen genoemd.

Wat zijn geïsoleerde dakplaten?

Geïsoleerde dakplaten zijn enkel- of dubbelwandige metalen panelen die aan de binnenzijde voorzien zijn van een thermisch isolatiemateriaal. Dat kan een kunststof hardschuim zijn zoals PUR (polyurethaanschuim) of PIR (polyisocyanuraat). Deze materialen staan bekend om hun goede isolatie-eigenschappen. Ook minerale wol zoals rotswol of glaswol kan in de kern worden verwerkt. Minerale wol isoleert akoestisch gezien beter dan PUR en PIR en heeft erg goede brandvertragende eigenschappen.

Soorten geïsoleerde dakplaten

Geïsoleerde dakpanelen zijn verkrijgbaar met trapeziumprofiel, golfprofiel of dakpanprofiel. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes (tot zelfs twintig meter). De werkende breedte bedraagt meestal 1 meter. Speciaal voor de agrarische sector zijn er panelen met een speciale coating die bestand is tegen schimmels, agressieve landbouwmiddelen en ammoniakdampen. De buitenkant van het paneel bestaat meestal uit lichtgewicht staal, de binnenplaat kan bestaan uit staal, polyester of een combinatie van materialen. De dakplaten kunnen in allerlei RAL-kleuren worden afgewerkt.

Aandachtspunten geïsoleerde dakplaten

Geïsoleerde dakplaten hebben de neiging om te gaan ‘werken’ bij temperatuurverschillen en dit kan soms leiden tot kraakgeluiden. In een magazijn of bedrijfshal zal dit voor weinig overlast zorgen maar bij particulier gebruik kan dit storend zijn. Verder is het bij dit soort prefab panelen van belang dat de naden tussen de platen nauwkeurig worden afgewerkt zodat er geen hemelwater naar binnen kan lekken. Dat geldt ook voor de plaatsen waar de panelen geschroefd zijn. Om vochtproblemen te voorkomen is een professionele plaatsing van belang.

Voordelen dakpanelen met isolatie

 • Thermische isolatie (ruimte blijft in winter langer warm, in zomer langer koel)
  • Snelle plaatsing is mogelijk (kostenbesparend)
  • Lange levensduur
  • Bestand tegen schimmels, afwasbaar, hygiënisch (binnenzijde plaat)
  • Licht materiaal (kan op nagenoeg iedere dakconstructie worden aangebracht)

Nadelen dakpanelen met isolatie

 • Relatief duur (t.o.v. traditionele isolatiemethoden)
  • Minder goede akoestische isolatie t.o.v. traditionele dakbedekking
  • Montage vraagt nauwkeurige plaatsing (waterdichte aansluiting tussen de platen)
Dakplaten geïsoleerd
Dakplaten geïsoleerd

Over ons

Dakplaten geïsoleerd beste prijs, grootste voorraad in Nederland. Bross Handel BV verkoopt uit voorraad tweede keus geïsoleerde dakplaten, geïsoleerde gevelplaten, damwanden, sandwichpanelen en aanverwante goederen.

Alle dakpanplaten zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder trapezium en ronde golf. De platen hebben een uitstekende isolatiewaarde wat ze tot een duurzaam product maakt. De eenvoudige montage maakt de panelen zeer geschikt voor zowel bedrijfspanden. Maar ook zeer geschikt voor kantoren als woningen. De panelen zijn leverbaar in tal van coatings en plastisol uitvoeringen.

2e keus & B-keus producten

Alle onze producten zijn in zowel A- als B-keuze verkrijgbaar. Het betreft een gelegenheidspartij 2e keus. Daar dit een gelegenheidspartij is, kunnen er krasjes en deukjes voorkomen. Dit materiaal is afkomstig uit een restant-, schade- of gelegenheidspartij. Dit is altijd zonder garantie, reclameren of ruilen is niet mogelijk.

 • Bross handel is 6 dagen per week geopend voor de verkoop van dak- en gevelbekleding en een uitgebreid assortiment aanverwante artikelen.
 • Bekijk ook onze wekelijks wisselende aanbiedingen op Marktplaats
 • Voor detailinformatie of vragen kunt u contact met ons opnemen.
 • Kijk ook op de site van ArcelorMittal voor product-detailinformatie op de site van Arcelor Mittal
 • Hulp nodig? Onze experts staan voor u klaar! Heeft u vragen over producten of bijbehorende bevestigingsmaterialen? Neem gerust contact met ons op.
 • Bross Handel Bv is onderdeel van Bross BV Handelsonderneming

Bross handel is 6 dagen per week geopend voor de verkoop van dak- en gevelbekleding. Wij hebben een uitgebreid assortiment aanverwante artikelen voor zowel bedrijven als particulieren.

Dakplaten geïsoleerd beste prijs, grootste voorraad in Nederland